web analytics

Z dvema promiloma na cesti, s palico nad policiste

Delite:

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 4 obvestila o prometnih nesrečah;
 • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete so prispela naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma, poškodovanja tuje stvari in napada na uradno osebo. V napadu na policista je šlo za obravnavo kršiteljice javnega reda in miru na območju Škofje Loke, ki je na policiste v intervenciji iz stanovanja naprej začela metati stvari, v postopku pa je proti njim uporabila še palico. Uporabljena so bila prisilna sredstva. V dejanju kršiteljico obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja. Po postopku je bila predana zdravniški službi v nadaljnjo obravnavo.
 • policisti  so v enem primeru na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.
 • na območju Bovškega Gamsovca so gorski reševalci včeraj obravnavali nesrečo planinca, ki je neopremljen zdrsnil na snežni podlagi. Ustavil ga je kopni del melišča. Utrpel je lažje poškodbe. S kraja nesreče je bil odpeljan z vojaškim helikopterjem.
  https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2287676868116455
 • blejski  policisti  so včeraj sredi popoldneva obravnavali voznika z dvema promiloma alkohola (0,93 mg/l). Izločili so ga iz prometa. S prekrškom bodo seznanili pristojno okrajno sodišče in predlagali trajen odvzem vozniškega dovoljenja.
 • na Trsteniku so policisti včeraj obravnavali prijavo odlaganja gradbenega materiala v naravo. Gre za material z objekta v rušenju. Z dejanjem podjetja in prvimi obvestili so seznanili pristojni
  inšpektorat. Postopek poteka.
 • policisti še vedno izvajajo akcijo hitrost
Sponzoriran oglas (KLIK)

Gorenjski policisti danes s proslavo v Bohinju obeležujejo dan policije in se spominjajo zgodovinskih dogodkov v vojni za Slovenijo iz leta 1991.
https://www.policija.si/o-policiji/202-dan-policije-27-junij
Podeljena bodo priznanja.

***
Kolesarji

Na Gorenjskem sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči kolesarjev. Zgodili sta se v Bohinju in Ratečah. Obakrat je šlo za padce na podoben način in posledice, ki so nastale zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s kolesom po klancu navzdol in skozi ovinek. Oba kolesarja sta se poškodovala. Pri obeh gre tudi za poškodbi glave, ki bi ju vsaj v določeni meri zelo verjetno omilila čelada. Noben od obeh omenjenih je ni uporabljal.

Kolesarji se v zadnjem času pogosto pojavljajo v prometnih nesrečah, za kar so v določeni meri odgovorni tudi sami. Zato jih policija opozarja na prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno razdaljo, vožnjo na pravilni oddaljenosti od roba ceste in po svoji polovici ter v pravi smeri. Kjer je kolesarska steza naj
jo uporabljajo, glavo pa naj si – ne glede na to, koliko so stari – zaščitijo s čelado.

Sponzoriran oglas: KLIK

***
Vlomi

Na Voklem je bilo vlomljeno v pomožni objekt in odtujen alkohol.

Na Cesti Borisa Kidriča na Jesenicah pa je storilec med 11. in 15. uro na terasi razbil steklo na balkonskih vratih in iz hiše odtujil denar in zlatnino.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.