web analytics

Trk otroka in kolesarja

Delite:

Poročilo Gorenjskega operativno komunikacijskega centra o dejavnostih na podlagi prijav v zadnjih 48 urah sprejel:

   –    11 obvestil o prometnih nesrečah;
   –    6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma in lahke telesne poškodbe;

Policisti  so obravnavali tri nesreče v naravnem okolju. Dvakrat je šlo za padca kolesarjev, enkrat pa za nesrečo padalca.

Na avtocesti je bil včeraj zjutraj obravnavan manjši požar na vozilu brez znakov tuje krivde.

V  petek  zvečer  so  kranjski  policisti obravnavali prijavo vožnje kolesarjev  v  temi  brez  luči  na  območju  Brnika. Kolesarjev niso izsledili.  Pravila  govorijo:  Voznik kolesa mora imeti ponoči in ob zmanjšani vidljivosti prižgano na sprednji strani belo svetilko in na zadnji strani rdečo pozicijsko svetilko. Na zadnji strani kolesa mora biti nameščen  rdeč  odsevnik,  na  obeh  straneh  pedal rumene ali oranžne odsevnike, na kolesih pa rumene ali oranžne bočne odsevnike.

Po odprtju ceste na Ljubelj na območje podora hodi razmeroma veliko pešcev,  samih ali s psi, kar zna biti nevarno, ker območje še ni saniramo.  Na to  so  jih  včeraj opozarjali tudi tržiški policisti. Vseeno  so,  kot  kažejo “selfiji” in  ostale vrste fotografiranj na družabnih omrežjih,  zadeva ravno toliko privlačna, da je osebna varnost bolj drugotnega pomena.

***
Prometna  nesreča

Včeraj  popoldan sta okoli 16.30 na avtobusni postaji v Škofji  Loki  ne prehodu za pešce trčila otrok in kolesar, ki je po nesreči na  kraju  ustavil  in  ponudil pomoč. S starši si niso izmenjali podatkov, mati pa je po nesreči otroka odpeljala v zdravstveno ustanovo, kjer so bile ugotovljene  lažje poškodbe. Ker gre za prometno nesrečo, ki jo mora zaradi nastalih  telesnih  poškodb  obravnavati policija, policija prosi kolesarja, da se zglasi  na  Policijski  postaji  Škofja  Loka,  priče  pa za informacije na telefon 113 oziroma 080 1200. Prilagamo fotografijo kraja nesreče.

***
Padec  motorista

V Žireh so policisti včeraj obravnavali padec motorista, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del avtomobila, ki se je ustavil  pred njim. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Hitrost je v kombinaciji z ostalimi dejavniki vožnje razlog za precejšen delež prometnih nesreč  motoristov,  ki se enako, kot je to pri kolesarjih, odraža tudi kot vožnja na prekratki varnostni razdalji in po napačni strani oziroma v smeri vožnje.  Zato vozite previdno in v okviru omejitev s tako hitrostjo, da ves čas obvladujete vozilo in da se boste lahko normalno ustavili.

***
Padci  kolesarjev

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali tri padce kolesarjev.  V  dveh  primerih  gre  za  blažja  padca  v naravnem okolju v Kranjski  Gori,  v enem pa za hujši padec in hujše poškodbe. Hujši padec je bil včeraj popoldan obravnavan na območju Belce. Skupina kolesarjev se je s kolesi  preko  sedla  Jepca  spuščala  proti  Belci,  ko je eden od njih na razritem  makadamu  preko  roba  ceste padel v potok in se huje poškodoval. Prvo  pomoč  so  mu  nudili kolegi, prvi klic reševalcem na pomoč pa je bil mogoč  šele  v  dolini,  ker  na  območju nesreče ni signala. S kraja nesreče ga je odpeljal helikopter. O nesreči policisti še vodijo postopek.

***
Kriminaliteta

V  petek  dopoldan  je neznani storilec na Kajuhovi ulici v Kranju  vlomil  v  vrtno  lopo  ob  stanovanjski hiši in iz nje odtujil tri kolesa ter orodje.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja