web analytics

Štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami

Delite:

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah – v štirih primerih gre za sum lahkih telesnih poškodb;
  • 5 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete so policisti prejeli naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine
    in vloma;
  • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili;
  • policisti so v dveh primerih na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane konoplje in vodijo prekrškovna postopka;
  • na območju Velikega vrha v Karavankah se je včeraj smrtno ponesrečil planinec. Mrtev je bil najden na avstrijski strani

***
Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami brez hujših posledic. V Žireh je voznica na nasprotnem smernem vozišču trčila z drugim vozilom in se prevrnila v potok.

Na Bledu sta zaradi nepravilnosti obeh trčila motorist in voznik kombija.

V Šenčurju je bil razlog za prometno nesrečo izsiljevanje prednosti, na območju Tržiča pa prekratka varnostna razdalja.

Nihče od udeleženih v omenjenih nesrečah ni bil pod vplivom alkohola.

Voznik na nasprotno smerno vozišče običajno zapelje zaradi naglice, nepozornosti ali ukvarjanja s telefoni in drugimi motečimi faktorji oziroma napravami v vozilu. Vse te dejavnike najdemo tudi pri izsiljevanjih prednosti in vožnji na neustrezni varnostni razdalji.

V zgoraj omenjeni nesreči motorista sta bila razloga za trčenje dva: kombinacija nepravilnega
prehitevanja kolone s strani motorista in nepravilnega premika s strani voznika kombija. Ta je manjši premik v levo naredil med preverjanjem stanja prometa pred njim, s čimer je motoristu zaprl pot. Nepravilno sta ravnala
oba. Zato policija opozarja, da je vožnja mimo kolone za motoriste dovoljena izključno v
primerih, kadar  kolona stoji in pod pogoji iz 53. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.  Če se kolona premika gre za prehitevanje in takrat za motoriste veljajo enaka pravila kot za ostale udeležence v prometu.

(Vožnja mimo stoječe kolone) Pogoji iz 53. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so:

–    Vožnja mimo kolone vozil, ustavljene na smernem vozišču, je prepovedana, če se voznik po vožnji mimo ne bi mogel varno in brez oviranja vrniti na smerno vozišče za vožnjo v smeri, v kateri vozi, ali nadaljevati vožnje po prometnem pasu, po katerem vozi.
–    Vožnja mimo vozila, ustavljenega pred prehodom za pešce, na katerem je ali na katerega stopa pešec, je prepovedana.

***
Nevaren

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer v Gorenji vasi obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki jim ni ustavil, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je kasneje pokazal rezultat 0,67 mg/l alkohola, kar je skoraj 1,5 promila oziroma stopnja, pri kateri voznikove »varnostne« funkcije že povsem odpovejo. Vožnja pod vplivom alkohola je smrtno nevarna in zelo ogroža ostale udeležence v prometu.

***
Vlomi

Na Spodnjem Brniku je bilo vlomljeno v poslovni prostor,iz katerega je bila odtujena elektronska oprema. V Spodnjih Dupljah je bil pri vlomu v garažo odtujen moped znamke Tomos APN 4, zelene barve.

Na Cesti Toneta Tomšiča na Jesenicah pa policisti obravnavajo vlom v prostore objekta za opravljanje dejavnosti.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja