web analytics

RECEPTI

Delite:

4 RECEPTI ZA LJUBITELJE ŠPAGETOV

1. način

Piščančje meso, slanina, brokoli 

Zadostuje za 2-3 porcije

SESTAVINE
2 žlici repičnega olja
2 piščančje prsi brez kosti, brez kože, narezano na kocke
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke popra
2 stroka česna, sesekljana
2 skodelici cvetov brokolija
2 skodelici mleka
1 skodelica naribanega parmezana
¼ skodelice sesekljanega peteršilja
4 trakovi kuhane slanine, narezani na koščke
250g kuhanih špagetov

PRIPRAVA
 1. V loncu segrejte olje na srednji visoki temperaturi.
 2. Piščanca posolite in popoprajte ter kuhajte.
 3. Dodajte česen in brokoli, kuhajte 1-2 minuti.
 4. Dodajte mleko, parmezan, peteršilj in slanino ter vse skupaj zavrite.
 5. Dodajte špagete in vse skupaj enakomerno premešajte z nastalo omako. 
 6. Postrezite!

___________________________

2. način

Škampi, česen 
Zadostuje za 2-3 osebe

SESTAVINE
3 žlice masla
3 stroke česna, sesekljanega
½ kg škampov, olupljenih in očiščenih
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
Sok ½ limone
1 čajna žlička rdečih čili kosmičev
¼ skodelice sesekljanega peteršilja
250g kuhanih špagetov

PRIPRAVA
 1. Raztopite maslo v loncu na srednji temperaturi.
 2. Česen pražite, dokler ne začne rjaveti.
 3. Dodajte kozice, sol in poper; pražite dokler kozice ne dobijo rožnate barve.
 4. Dodajte limonin sok, čili kosmiče in peteršilj.
 5. Dodajte špagete in enakomerno premešajte.
 6. Postrezite!

___________________________

3. način

Špinača, gobe, pesto, špageti
Zadostuje za 2-3 osebe

SESTAVINE
1 žlica repičnega olja 
150 g špinače
2 skodelici gob, narezanih
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 skodelica pesta
½ skodelice parmezana
250g kuhanih špagetov

PRIPRAVA
 1. V loncu segrejte olje na srednje visoki temperaturi
 2. Špinačo kuhajte, dokler se ne posuši.
 3. Dodajte gobe, sol in papriko; kuhajte, dokler večina vode ne izgine.
 4. Dodajte pesto in parmezan.
 5. Dodajte špagete in enakomerno premešajte, da se bo omaka dobro prijela rezancev.
 6. Postrezite!

___________________________

4. način

Špageti, paradižnik, bazilika
Zadostuje za 2-3 osebe

SESTAVINE
250g mletega mešanega mesa 
½ čebule, narezane na kocke
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
2 skodelici marinara omake
1 skodelica mleka
½ skodelice bazilike, sesekljane
250g kuhanih špagetov

PRIPRAVA
 1. Mleto meso popražite na srednje visoki temperaturi.
 2. Dodajte čebulo, sol in poper ter naprej pražite, dokler čebula ne postane prosojna in meso začne rjaveti
 3. Dodajte marinara omako, mleko in baziliko ter segrevajte dokler se omaka nekoliko ne zgosti.
 4. Dodajte špagete in enakomerno premešajte
 5. Postrezite!

PA DOBER TEK!


Delite: