web analytics

Poskus ropa prodajalne na Jesenicah!

Delite:

Spoštovani bralci; tokrat Vam posredujemo obvestila, ki jih je Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih sprejel in obravnaval v zadnjih 48 urah:

– 14 obvestil o prometnih nesrečah;
– dve kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter ene v zasebnem prostoru;
– s področja  kriminalitete  se ukvarjajo z naznanili sumov kaznivih dejanj tatvine, dveh vlomov, poškodovanja tuje stvari in poskusa ropa prodajalne na Jesenicah. V poskusu ropa je storilec trgovki  zagrozil z imitacijo pištole, poškodoval ni nikogar, predmetov ni  uspel odtujiti. Policisti za dejanje že obravnavajo eno osebo, ki je trenutno v pridržanju.
– včeraj zgodaj zjutraj so kranjski kriminalisti obravnavali požar v objektu. Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin iz jeklenke. Poškodovan ni bil nihče. Postopek še poteka.
– zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili
– radovljiški policisti so včeraj izvedli posvet za javnost na temo vlomov v objekte. Z gosti so spregovorili o vseh segmentih varovanja doma, preventivi ter o sodelovalni vlogi policije in prebivalcev.
Posvet je uspel. Več v razpravi dogodka na družbenem omrežju Facebook
https://www.facebook.com/events/788737971525656/?active_tab=discussion
in objavi https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2243353262548816
– 15. aprila se odpre delovišče v Bitnjah zaradi gradnje krožišča. V konicah bo promet lahko potekal počasneje.

Še vedno je aktualna tudi t.i. “akcija hitrost”. Vozniki! Zmanjšajte hitrost in pomagajte ohraniti življenja. Večja kot je hitrost, težje so posledice nesreč.

Promet 

Gorenjski  policisti  so v torek obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi  poškodbami. V Kranju  je dopoldan voznik na prehodu za pešce trčil v pešca in ga lažje poškodoval. Škofjeloški policisti so popoldan obravnavali prometno nesrečo z udeležbo otroka, ki je nenadoma stekel na vozišče. Otrok  je po  podatkih policije utrpel lahke telesne poškodbe. Na območju Bleda pa je pozno zvečer voznica zaradi neprilagojene hitrosti vožnje osebnega avtomobila zapeljala s ceste in povzročila prometno nesrečo s samoudeležbo.

Ceste  so mokre in spolzke. Vozniki vozite previdno, motoriste in kolesarje pa policija naproša, da počakajo na bolj ugodne razmere in se ne odločijo za udeležbo v prometu v mokrih razmerah.

Kriminaliteta

V noči s torka na sredo je neznani storilec poskušal vlomiti v bencinski servis na Trati v Škofji Loki,  na Hrušici pa so policisti obravnavali vlom v klet. Storilec je odtujil kolo in orodje. Kranjskogorski policisti so obravnavali tatvino alkoholnih pijač v lokalni prodajalni. Osumljenko so policisti izsledili na podlagi pridobljenega opisa.

Včeraj  ponoči je bilo v Zasipu vlomljeno v gostinski obrat in  odtujeno  orodje,  v  Bukovici  na škofjeloškem  območju pa je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval več deset bal sena.

Aktualno

Pojavil se je zastoj na relaciji avtocestnega priključka Brnik v smeri proti Torovem. Gre za stoječo kolono. Vozniki naj se ustrezno razvrstijo na prometna pasova, pazijo naj na varnostno razdaljo. Policija opozarja na pripetost in strpnost. Kolona se premika tako kot se, počasi. “Skakanje” iz enega na drug prometni pas, zastoj samo še povečuje. Vozniki, ki se vozijo proti Torovem naj se koloni približujejo z zmanjšano hitrostjo in se pravočasno začnejo ustavljati. Bodite previdni!

Naslovna fotografija: KLIK
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.