web analytics

Policija: poročilo o opravljenih aktivnostih v nedeljo

Delite:
Sponzoriran oglas

Zdaj je več znanega tudi o pogostem brnenju helikopterja nad Jesenicami na včerajšnjo nedeljo.

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v nedeljo sprejel, nato pa tudi poskrbel za ustrezne obravnave naslednjih situacij:

 • 1 obvestilo o prometni nesreči;
 • 7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraj ter 1 v zasebnem prostoru;
 • naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma,  poškodovanja tuje stvari, ponareditve denarja in nasilja v družini;
 • ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj opravila tri intervencije; v dveh primerih je šlo  za dogodke zaradi neprimerne opreme;
 • v Hrastjah je zagorela manjša površina podrasti. Materialne škode ni bilo;
 • Policijska uprava Ljubljana je preklicala iskanje pogrešane osebe Boris  Kunilo; le-ta je bil v začetku meseca mrtev najden v jezeru Kreda v Radovni. Pri obravnavi policija ni zaznala znakov kaznivega dejanja.

***
Motoristi

Včeraj dopoldan se je na Jezerskem ponesrečila motoristka, ki je v zadnji del vozila, ki je peljal v isto smer, trčila zaradi nepravilnega prehitevanja. V bistvu je šlo za dvojno prehitevanje. Najprej je voznik
osebnega  avtomobila prehiteval kolesarja, ki je vozil pred njim, istočasno pa je motoristka začela s prehitevanjem avtomobila in vanj trčila. Po podatkih policije je ob tem utrpela telesne poškodbe.

V minulem vikendu sta se zaradi nepravilnega prehitevanja na strani motoristov nesreči zgodili tudi v Žireh in na Jesenicah, v Podkorenu pa je motorist pri izstopu iz ovinka zapeljal na nasprotni vozni pas in rahlo trčil v nasproti vozeči avtomobil.

V  vseh nesrečah so bili povzročitelji motoristi, pri čemer sta motorista z nesreč v Žireh in Jesenic huje poškodovana.

***
Kriminaliteta

Radovljica:

 • obravnavana je bila tatvina manjše količine goriva na bencinskem servisu;
 • storilec je v Lescah včeraj zvečer odtujil dve dražji kolesi, ki sta bili priklenjeni druga na drugo ter prislonjeni na avtodom.

Tržič:

  • obravnavano je bilo poškodovanje vozila in manjša škoda;

Kranj:

 • v Prebačevem je bilo danes ponoči vlomljeno v lesen objekt;
 • na Ulici Gorenjskega odreda je bila podana prijava poskusa vloma v vozilo;

***
Nesreče  v  gorah

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj opravila tri intervencije. V dveh primerih gre za dogodke zaradi neprimerne opreme. Vse intervencije so bile sprožene ena za drugo.

Pri  sestopu z Golice v dolino je planinka pod planinskim domom zdrsnila na kamniti podlagi in si poškodovala gleženj. Ponesrečena ni bila pravilno opremljena, obuta je bila v nizke športne čevlje.

V Trenti je ekipa za helikoptersko reševanje obravnavala padec plezalca na balvanu. Ponesrečeni je pridobil hujšo poškodbo glave. Plezal je z varovanjem, za padec je bil odgovoren sam.

NaMali Mojstrovki pa se je včeraj ponovila petkova zgodba (KLIK). Na zasneženem območju pod goro so obstali trije neustrezno opremljeni nemški državljani. Eden je bil obut celo v nizke športne čevlje. Brez opreme, znanja in izkušenj v takih razmerah, kot so trenutno še na gori, ni šlo več ne naprej in ne nazaj.

V podobnih primerih je edina, ampak zares edina varna možnost, izključno klic na pomoč! Enako je bilo tudi v petek, ko so kranjskogorski gorski reševalci zaradi vetra »klasično« peš reševali štiri tujce. Vsi so bili nepoškodovani.
https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2283850535165755

POLICIJA OPOZARJA:

Nizki športni čevlji v gorah so kot copati na maratonu ali plavutke z masko v peskovniku. Nič od tega ne sodi skupaj! S tem da, kakor pravijo policisti, v copatih pri maratonu lahko prenehate teči, v peskovniku plavutke in masko lahko snamete in se igrate naprej, v gorah pa imate, kar imate. In večkrat se izkaže, da tisto, kar imate, ni dovolj. Ni to, kar bi moralo biti! Zato policija opozarja: ko se odpravite v gore, se na pot maksimalno pripravite v vseh pogledih. Potrebni sta tako fizična, kot tudi psihična prirpva! Izbirati je potrebno pripravljenosti in opremi primerne ture in če naletite na nevarnost, ne silite vanjo, ampak se ustavite, premislite in obrnite, če niste prepričani sami vase in v opremo. Že majhen dvom pri vas, naj bo znak za odgovorno odločitev!

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.