web analytics

Policija je imela med petkom in nedeljo kup dela; tudi na Jesenicah

Delite:

Gorenjski reševalci imajo v teh dne polne roke dela. O tem vas – žal – v zadnjih dneh izčrpno obveščamo. Pogosto so z delom reševalcev neločljivo povezani tudi policisti, pa se zato včasih kaka vestička tudi podvaja.

Vsaka od omenjenih služb seveda na zadeve gleda nekoliko drugače, saj ima ob isti nesreči tudi svoje delo opraviti na drug način.

Tokrat vas, dragi bralci Jeseničana, obveščamo o dejavnostih policistov v obdobju med petkom in nedeljo …

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v tem času sprejel:

  • 18 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 26  kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter  7 v zasebnem prostor -obeh segmentih največ zaradi povzročanja hrupa;
  • s področja kriminalitete so policisti prejeli naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma,  poškodovanja tuje stvari, ponareditve denarja in nasilja v družini:
  • v petek je bila na območju Tržiča obravnavana smrt padalca, včeraj pa smrt planinca na Malem  Triglavu – o obeh nesrečah smo vas že obveščali;
  • na Jesenicah je bila obravnavana nesreča pri delu s strojem v podjetju; posledica so bile lažje poškodbe;
  • v petek popoldan je bil v Kranju obravnavan manjši požar v kleti stanovanjskega objekta; povzročen je bil zaradi okvare naprave, tuja krivda je bila izključena;
  • včeraj so policisti v Kranjski Gori obravnavali pretep v gostinskem lokalu. Po podatkih policije nihče ni potreboval zdravniške pomoči. O dogodku policisti še zbirajo obvestila;
  • v petek zvečer so škofjeloški policisti iz prometa izločili pijanega voznika,  pri  katerem je elektronski alkotest pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola. V petek je potekal tudi poostren nadzor nad alkoholom v prometu.

Policija svetuje

Previdno v gorah. Preverite razmere, bodite ustrezno pripravljeni in opremljeni.

Motoristi  in kolesarji previdno, upoštevajte prometna pravila in se izogibajte tveganjem med vožnjo. Ostali vozniki pa jih predvsem ne spreglejte.

***
Nesreče

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali več prometnih nesreč kolesarjev in motoristov. Med povzročitelji nesreč je bila tudi peška.

V  petek so se zgodile tri nesreče kolesarjev, v dveh primerih zaradi neupoštevanja  prednosti  s  strani kolesarjev, v enem pa zaradi nepravilne strani vožnje. Prav tako je šlo za razlog na strani kolesarke.

V petek sredi dopoldneva so policisti v Tržiču obravnavali nesrečo peške, ki je nenadoma stopila na vozišče. Vanjo je trčil voznik z osebnim avtomobilom, ki je pripeljal z majhno hitrostjo, vendar trčenja vseeno ni uspel preprečiti. Povzročiteljica je peška. Po podatkih policije je utrpela lažje poškodbe.

Nesreče  motoristov pa so se v zadnjih dveh dneh zgodile v Žireh, Podkorenu in na Jesenicah.

V Žireh je motorist nesrečo povzročil med prehitevanjem, v Podkorenu pa je motorist pri izstopu iz ovinka zapeljal na nasprotni vozni pas in rahlo trčil v nasproti vozeči avtomobil. Nepravilno prehitevanje je bilo tudi razlog za nesrečo motorista na Jesenicah; le-ta je med prehitevanjem kolone trčil v tovorno vozilo. Motorista z nesreč v Žireh in na Jesenicah sta huje poškodovana.

V nesrečah motoristov, kolesarjev in pešcev že pri manjših trkih pride do telesnih  poškodb.  Zato policija omenjenim svetuje, naj bolj pazijo, bolje spremljajo promet, več predvidevajo in se manj izpostavljajo z manevri, ki jih lahko ogrozijo.

***
Kriminaliteta

V Čadovljah pri Kranju je neznani storilec v petek zvečer vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar.

Včeraj ponoči je bilo na Jesenicah vlomljeno v osebni  avtomobil. Odtujena je bila kamera.

V Križah pri Tržiču pa je neznanec ponoči poškodoval ograjo krajana in povzročil manjšo materialno škodo.

***
Alkohol

V petek zvečer so policisti na območju Kranja poostreno nadzirali treznost  voznikov. Ustavili so preko 200 voznikov. Sedmim je preizkus alkoholiziranosti pokazal pozitiven rezultat, en voznik pa je bil pozitiven tudi na prepovedane droge. Policisti so ugotovili še 29 drugih kršitev prometih pravil, med njimi tudi neupoštevanja prometne signalizacije, prehitre vožnje, nepravilne strani vožnje, neuporabe varnostnega pasu in uporabe telefona med vožnjo. V enem primeru so iz prometa izločili še neregistrirano vozilo.

Naslovna fotografija: Marko L.


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.