web analytics

Paradižnikova kremna juha z bazilikino peno

Delite:

Običajno zadeve potekajo tako, kakor je spodaj opisano … in tudi današnji dan ni nobena izjema.

Dons je … aj dons petek?  😮  😳  😮  😮  😮 

Almaaaaaaaaaa! A lahko dobim en recept? Prosim, prosim, prosim. Milo prosim s češnjico na vrhu …

In Alma, ta naša chefica, ta naša world-famous kuharica, ta češnjica na vrhu vse jeseniške smetane

Hm, alpa če nehamo z nakladanjem. Je že res, da Alma Rekić nikoli ne zataji. Tako rekoč iz rokava strese recept kadarkoli jo prosimo zanj … in nikoli zadeva ne razočara.

Tokrat nam je posredovala sledeči recept iz njene bogate zakladnice idej in znanj:

_________________________________________________

Paradižnikova kremna juha z bazilikino peno

Sestavine:

600 g zrelega paradižnika
1 čebula
1 steblo belušne zelene
2 žlici olivnega olja
1,5 dl mleka
7 dl čiste piščančje juhe
sol
črni poper v zrnu
1 strok česna
nekaj lističev bazilike

Priprava:

V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika.

Belušno zeleno olupimo in grobo sesekljamo. Čebulo olupimo in prav tako drobno sesekljamo. Enako velja za česen: olupimo in drobno sesekljamo  😀

Paradižnike za 30 sekund potopimo v krop, nato pa jih olupimo, razkosamo na četrtine, razmesarimo in grobo narežemo.

V manjšem loncu pristavimo olivno olje, narezan paradižnik, sesekljane čebulo, belušno zeleno in česen. Pokrijemo in počasi dušimo 40 minut. Vmes lonec občasno pretresemo, po potrebi po žlicah dodajamo vodo.

Piščančjo juho pred koncem dušenja zelenjave pristavimo in zavremo. Dušeno zelenjavo stresemo v posodo električnega mešalnika, potem pa jo zmiksamo v gladko kašo, ki jo nalijemo nazaj v lonec.

Prilijemo vročo piščančjo juho, dodamo sol in sveže mlet črni poper, zavremo in počasi kuhamo še nekaj minut. Baziliko drobno sesekljamo in zmešamo z mlekom, ki ga gosto spenimo.

_________________________________________________

In kar naenkrat:

Seveda ne sme manjkati Lukanov dodatak, ki bo tokrat tipično moški:

Kje je pa tle kej mesa? Grem kar na pico …  😀 

Dragi bralci, doslej ste se že naučili, da je zadnji komentar poskus razbijanja monotonosti, poskus šale. Komu se bo zdelo neumno, kdo drug pa se bo ob vsem skupaj zabaval.

Nekaj resnice zraven je pa le, mar ne?

Kakorkoli že, veliko, veeeliiikooo, še več in … največ receptov, pa vseeno lahko odkrijete na Almini osnovni spletni strani (KLIK-nite na napis spodaj):

 

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja