web analytics

Oživljali voznika pri krožišču za golf med Bledom in Lescami

Delite:

Dragi bralci Jeseničana, “dolžni” smo vam še policijsko poročilo za zadnjih 24 ur. Gorenjski operativno komunikacijski center je v omenjenem obdobju sprejel:

 – 7 obvestil o prometnih nesrečah;
 – 2  kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru;
 – s področja kriminalitete je policija obravnavala naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine in vloma;
 – obravnavan je bil en prometni dogodek s telesnimi poškodbami in oživljanjem voznika pri krožišču za Golf med Bledom in Lescami

***

Oživljanje

Voznik osebnega avtomobila je včeraj popoldan med vožnjo iz Bleda proti Lescam pri krožišču  za  Golf zapeljal s ceste in trčil v drevo. Posredovali so radovljiški in blejski policisti, na kraju pa so se že ustavili tudi naključni mimoidoči in ponudili pomoč. Radovljiški policist, ki je bil tudi prvi posredovalec, je takoj ocenil stanje voznika in zaznal, da ponesrečeni ne diha. Zato so ga skupaj z mimoidočimi spravili iz vozila in začeli s temeljnimi postopki oživljanja. Drugi del policijske patrulje je medtem pripravil opremo za oživljanje, ki je bila v policijskem vozilu. Uporabljena sta bila avtomatski defibrator in obrazna maska  za  predihavanje. Med nudenjem prve pomoči se je na kraju ustavila tudi zdravnica iz jeseniške bolnišnice, ki je do prihoda reševalcev prevzela izvajanje masaže srca, radovljiški policist pa je nadaljeval s predihavanjem. Timsko delo naključnih mimoidočih, blejskih in radovljiških policistov ter zdravnice do prihoda reševalcev, je bilo uspešno. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Okoliščine  kažejo, da je voznik s ceste zapeljal zaradi zdravstvenih težav. Iz istega razloga je potreboval tudi oživljanje.

***
Kriminaliteta

V Šenčurju je bil včeraj ponoči odtujen osebni avtomobil Škoda  Octavia, karavan izvedbe. Vozilo je bele barve, z nameščenimi zeleno-modrimi nalepkami Chameleon.

Na Lužah je bilo danes ponoči iz treh tovornih vozil odtujeno gorivo. Včeraj med 18. in 19.30 uro pa je bilo v Begunjah na Gorenjskem vlomljeno v osebni avtomobil in odtujena denarnica. Storilec je z odtujenimi karticami poskusil opraviti tudi dvig denarja na bankomatu. Ker ni imel PIN številk, dviga ni mogel opraviti.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja