web analytics

Opozorilo z napovedjo

Delite:

Vremenska napoved za naslednje dni

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo. Padavine bodo močnejše na vzhodu in jugu države. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. V torek bo povečini oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Na zahodu in v osrednji Sloveniji bo padavin malo. Še bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V sredo bo oblačno in hladno, padavine se bodo znova nekoliko okrepile. Veter bo oslabel. V četrtek se bo oblačnost trgala, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Spet bo nekoliko topleje.

Opozorilo

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem v ponedeljek na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, v severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 kilometrov na uro.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS Za okolje je nevarnost snežnih plazov v visokogorju nad nadmorsko višino okoli 1800 m predvsem v osrednjem in vzhodnem delu Julijcev ter v osrednjih Karavankah ZNATNA, 3. stopnje, drugod v visokogorju ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Nevarna so strma pobočja, ter mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite predvsem plaz kložastega snega. V visokogorju se s strmih pobočij še lahko sproži kakšen manjši ali srednje velik plaznovega nesprijetega snega ali pa kakšna kloža. Nižje je sneg ob dežju kopnel, ko pa se je meja sneženja znižala, je zapadlo le malo snega.

V visokogorju je ponekod zapadlo do okoli 40 cm snega, a postopno, večinoma v 48 urah. Tam je sneg mehak in rahel, veliko je zametov predvsem na zahodnih in južnih straneh grebenov in sedel. Vetru izpostavljena mesta so močno spihana. Nižje je večinoma deževalo, sneg je tam uležan in preobražen.

V ponedeljek in torek bo oblačno in ponekod megleno. Občasno bodo padavine. Meja sneženja bo v ponedeljek med 1100 in 1600 m, nižje proti vzhodu, višje pa proti zahodu. V torek se bo meja sneženja še spustila in bo med okoli 800 m na vzhodu in 1200 m na zahodu. V ponedeljek bo težišče padavin bolj v vzhodnem delu države, v torek pa bodo padavine enakomerneje razporejene, a jih bo manj. Pihal bo močan severovzhodnik. Hladno bo.

V sredo in četrtek bodo občasno še manjše padavine. V višinah bo postopno spet nekoliko topleje, zato se bo meja sneženja postopno nekoliko dvignila. Novi sneg se bo počasi sesedal. Večje količine novega snega v visokogorju ne pričakujemo, zato predvidoma ne bo vplival na lavinske razmere. Severovzhodni veter bo prenašal sneg in delal nove zamete. Nevarnost snežnih plazov bo v visokogorju še nekaj časa ostala ZMERNA, 2. stopnje.

Podrobno napoved za vreme na Jesenicah danes in v prihodnjih dneh pa si oglejte s KLIK-om na spodnji napis:

Naslovna fotografija: KLIK

 


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja