web analytics

Obeležili dan policije

Delite:

Policijska uprava Kranj je s slovesnostjo v Bohinjski Bistrici danes obeležila dan policije in dan državnosti. Program proslave je bil zelo pester.  Ob tej priložnosti so bili prisotni namreč deležni pevsko-plesnega nastopa  bohinjskih  osnovnošolcev in glasbenih insertov Policijskega orkestra. Podeljena so bila tudi priznanja policije.

Najvišje priznanje, zlati ščit, so prejeli Željko Urgl iz Sektorja uniformirane policije, Milan Pivk in Miran Oštir, oba z Operativno komunikacijskega centra policijske uprave ter Sergej Kovačevič s Policijske postaje Kranj. Na slovesnosti so podelili štiri zlate, 27 srebrnih in 19 bronastih ščitov policije za širjenje varnostne kulture ter dva znaka za sodelovanje in pomoč policiji. Prejemnika znakov za pomoč sta Kontrola zračnega prometa Slovenije d.o.o. in Denis Porčič – Chorchyp, ki je policiji pomagal pri preventivnih akcijah na družbenem omrežju.

Dan policije, okoli katerega se ves mesec vrstijo številne slovesnosti, ima za  policijo  globok pomen. Njegovo bistvo je spomin na zgodovinske dogodke leta 1991, na junaško vlogo tedanje milice pri osamosvajanju domovine ter spomin na vse padle in ranjene policiste, ki so ubranili večstoletne sanje slovenskega naroda o lastni državi. Je naš opomin na moč majhnega naroda, ki  se zlije v eno in zmore preseči razlike v skupni usmerjenosti k višjemu
cilju, je na slovesnosti dejala generalna direktorica policije, mag. Tatjana Bobnar.

Poudarila je, da so pred policijo že novi izzivi in da se policisti nenehno srečujejo tudi z visokim pričakovanjem javnosti. Od slovenskega policista se pričakuje, da je skoraj superjunak,  brezhiben v službi in doma, da obvlada vsa svoja  brezštevilna  področja dela in zakonodajo, da je v eni osebi tudi psiholog in socialni delavec, obenem pa se zna hitro odzvati in ukrepati v nevarnih situacijah. Vem, da vam ni lahko, vem pa tudi, da lahko 100-odstotno  zaupam,  da boste za svoj delež varnosti v Sloveniji dali vse od sebe, je generalna direktorica policije še pohvalila gorenjske policiste.

Direktor Policijske uprave Kranj,  mag. Boštjan Glavič pa je med drugim povedal,  da  si  šteje  v  čast, da ima kot udeleženec slovesnosti možnost počastiti zgodovinsko delo prejšnjih generacij policijskih kolegov in tudi vseh sedanjih aktivnih  delavcev policije, ki se vsak vsako minuto, vsako uro, vsak dan, tako kot so to počeli kolegi pred njimi, neprestano trudijo, da bi ohranili tisto, kar je bilo postavljeno v vojni za Slovenijo. Oni so tisti, ki so začeli pisati zgodovino, na nas je in tukaj smo, da jo pišemo naprej, je še dejal. Pohvalil je delo policistov in izpostavil, da se nikomur ni treba prav ničesar, ker imajo policiste, da jih ščitijo in jim pomagajo.

Policistom se je za njihovo delo zahvalil tudi gostitelj dogodka v Bohinjski Bistrici, bohinjski župan Jože Sodja, v imenu upokojenih delavcev MNZ, klubov Maksa Perca Bled, Kranj in Jesenice, Veteranskega policijskega združenja Sever in IPA Gorenjska pa je prisotne nagovoril Jože Ajdišek.

Sponzoriran oglas: KLIK

Kljub temu, da smo zadnjih nekaj let ob vseh kadrovskih izzivih in zaradi velike količine nalog zelo obremenjeni, ves čas  delamo s srcem, entuziazmom,  požrtvovalnostjo in voljo. Vedno smo pripravljeni pomagati sočloveku, četudi se moramo ob tem izpostaviti. To so počeli kolegi pred nami in mi smo tisti, ki to ohranjamo naprej. Želimo si, da bi to prepoznale tudi mlajše generacije in da se jih bo v prihodnje več odločalo za to odgovorno službo.

Gorenjske  policiste  čaka močna poletna turistična sezona, ki je praktično že tu, dnevno povečan promet in zastoji proti turističnim središčem, ob povečanem obisku v naših gorah, ki je zadnja leta res izjemen, pa tudi kompleksne  intervencije na najzahtevnejših terenih v gorah. Dela poleti bo tako veliko.

Osrednja  proslava  za  dan policije bo potekala 27. junija, s pričetkom ob 13.00, v Tacnu.

Sponzoriran oglas (KLIK)

Foto: Andraž SODJA

 


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja