web analytics

Nesreče, nesreče, nesreče … kakšen začetek vikenda!

Delite:

Nesreče v gorah

Ob 10.32 si je na Veliki Golici, občina Jesenice, pri sestopu z vrha planinka poškodovala gleženj in ni mogla nadaljevati poti. Gorski reševalci GRS Jesenice so jo na kraju nesreče oskrbeli. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske, z dežurno ekipo GRS na krovu, je poškodovanko prepeljala v SB Jesenice.

Ob 13.34 si je na poti z Blegoša, občina Gorenja vas-Poljane, planinec poškodoval nogo in sam ni več mogel nadaljevati pot. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Škofja Loka. Poškodovanemu so na kraju dogodka nudili prvo pomoč in ga s terenskim vozilom odpeljali v zdravstveni dom Škofja Loka.

Ob 14.07 se je na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval otrok. Posredovala je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo GRS na krovu. Poškodovanca je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 21.58 sta dva nepoškodovana planinca poklicala oskrbnika v Vodnikov dom na Velem polju, občina Bohinj, da ne najdeta poti do planinskega doma. Gorski reševalci GRS Bohinj so ugotovili, da se nahajata na Planini Konjščica. V vozilom so ju prepeljali do Uskovnice, kjer sta prenočila v koči.

Ob 16.04 sta pri vzponu na Malo Mojstrovko, občina Kranjska Gora, omagala tuja planinca. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah z ekipo GRS na Brniku, ki pa zaradi vetra ni mogel posredovati. Reševalci GRS Kranjska Gora so na klasičen način odšli po planinca, ki nista mogla na nadmorski višini 2100 metrov v zahtevnih razmerah (meter snežne odeje in v zelo vetrovno vreme) niti nadaljevati pot, niti sestopiti. S pomočjo vrvne tehnike so ju dvignili na greben in pospremili do Vršiča. Tekom prvega reševanja so bili obveščeni še o dveh planincih, ki sta prav tako na Hanzovi poti obtičala in ju prav tako s pomočjo vrvne tehnike dvignili na greben in pospremili do Vršiča.

Požari v objektih

Ob 16.58 je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše na Škofjeloški ulici v Kranju. Ogenj so pogasili gasilci GARS Kranj, PGD Stražišče in PGD Bitnje. Gasilci so iznesli ožgane predmete in prezračili stanovanje. Vzrok požara in višina škode nista znana.

Povezana današnja novica – KLIK

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.