web analytics

Nakokan voznik in nabita voznica

Delite:

Gorenjski  policisti so na Operativno komunikacijski center (številko 113) v zadnjih 24 urah prejeli:

  • 2 obvestili o prometnih nesrečah;
  • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete obravnavajo prijavo suma kaznivega dejanja tatvine;
  • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili;

Ostala opozorila

Po zadnjih neurjih je na cesti lahko pesek, zemlja, manjše veje, listje in druga nesnaga. Vozniki, predvsem motoristi in kolesarji, naj to verjetnost upoštevajo pri vožnji in naj pazijo. Predvsem so ti dejavniki lahko zelo nevarni v ovinkih, ki so najpogostejša mesta za prometne nesreče in padce, pogosto povezane tudi s prehitro vožnjo.
Več prometa na avtocesti pomeni tudi več možnosti za nastanek ovir zaradi okvar. Kako na avtocesti ravnati v takem primeru? Poskrbite za varnost, ustavite ob skrajnem robu odstavnega pasu, vključite vse štiri smernike, oblecite odsevni telovnik in postavite varnostni trikotnik. Potniki naj gredo za ograjo. Če je možno zavijte na
počivališče ali SOS izogibališče, kjer je bolj varno. Med odpravljanjem okvare ali menjavo predrtih pnevmatik ne hodite brezglavo okoli vozila. Predlagamo, da o okvari obvestite DARS ali policijo za zavarovanje kraja v izogib naletom.

***
Alkohol

Policisti so včeraj zvečer v Kranju obravnavali prijavo udeležbe v prometu pod vplivom alkohola. V Zgornjih Bitnjah so ustavili voznico, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,36 mg/l alkohola. Poleg te
voznice  je  bilo  včeraj  zaradi alkohola iz prometa izločenih še 9 drugih voznikov in voznic, med njimi ena, ki ji je preizkus alkoholiziranosti zjutraj že oziroma še pokazal rezultat 0,51 mg/l alkohola. Poleg teh desetih udeležencev so kranjskogorski policisti obravnavali še primer voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedano drogo kokain. Vsem je bila prepovedana nadaljnja vožnja in uvedeni prekrškovni postopki.

***
Tatvina

V Orehovljah so kranjski policisti včeraj obravnavali prijavo tatvine denarja iz stanovanjske hiše. Pri starejši lastnici se je dopoldan med 10. in 10.30 uro oglasila neznana ženska in med prosjačenjem za nekaj evrov denarja  v stanovanjski hiši odtujila gotovino. Osumljenka je bila temnejše polti, oblečena pa je bila v modro pikčasto bluzo.

Policija svetuje: neznanih oseb ne spuščajte v stanovanja ter hiše. V času morebitnega zadrževanja takih oseb pri vas, bodite pozorni na njihova dejanja in okolico. Nepridipravi običajno povežejo svoj prihod s prosjačenjem za vodo, sprašujejo za smer, prodajajo izdelke ali storitve oziroma se izgovarjajo, da so delavci določenih podjetij in morajo nekaj preveriti v objektu ali okolici. Žrtve so običajno starejši.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja