web analytics

“Nabitega” voznika kombija prisilno ustavila ograja

Delite:
Sponzoriran oglas

Gorenjski Operativno komunikacijski center zaradi klica na številko 113 v zadnjih 24 urah obravnaval naslednje zadeve:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine in vloma;
  • policisti so v enem primeru pri vozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge in ga izločili iz prometa;

Aktualna je akcija “hitrost”. Če se vam med hitenjem pripeti nesreča, boste izgubili neprimerljivo več časa, kot če na opravek zamudite minuto, ali dve. Zato se od doma raje odpravite prej, na cesti pa ravnajte prilagojeno razmeram in v okviru omejitev hitrosti

***
Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči dvokolesnikov, nesrečo zaradi alkohola in voznika, ki je bil pod vplivom prepovedanih drog.

V Strahinju sta trčila voznica skuterja in voznik avtomobila. Okoliščine kažejo, da je krivda na strani voznika avtomobila, ki je voznici skuterja na križišču odvzel prednost. Voznica skuterja je bila poškodovana.

Na Bledu je voznica z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v motorista pred seboj. Nastala je samo materialna škoda.

Krepko pijan pa je na Bregu ob Savi zaradi kombinacije alkohola (0,87 mg/l) in nepravilne vožnje po cesti nesrečo povzročil voznik kombija. Med vožnjo preblizu roba ceste je trčil v ograjo stanovanjske hiše, ki ga je »prisilno« ustavila. Lahko bi rekli, da je rezultat glede na stopnjo alkohola pričakovan in logična posledica vpliva na voznika, ki pri taki stopnji vozi – bolj kot ne – na pamet. O prekršku voznika bodo policisti z nujnim obdolžilnim predlogom obvestilli pristojno okrajno sodišče. Predlagali bodo trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Drugi voznik je bil zaloten pri vožnji pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je pri njem pokazal pozitiven rezultat na prisotnost konoplje. Strokovni pregled je voznik odklonil, policisti pa so mu manjšo količino prepovedane droge (konoplje) tudi zasegli. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Opomba policije:
Vse tri nesreče bi se dalo preprečiti. Prvi dve z nekoliko več pozornosti, tretjo, kjer je bil voznik pijan, pa s pitjem po opravljeni vožnji in ne pred le-to.

***
Kriminaliteta

Radovljica:

  • na Gradnikovi cesti je bilo včeraj ponoči z razbitjem stekla vlomljeno v osebni avtomobil znamke BMW. Storilec je odtujil večji del armaturne plošče (navigacija, radio, krmiljenje el. naprave)

Kranj:

  • na Stari cesti je bilo danes ponoči med 3. in 3.10 vlomljeno v gostinski obrat. Navrta so bila vrata objekta. Storilec je odtujil menjalni denar, večje vsote pa v lokalu ni bilo

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.