web analytics

Na gladini Bohinjskega jezera zasilno pristala jadralna padalka!

Delite:

Prazniki …

Nesreče v gorah

Ob 10.17 si je na grebenu Vrtače v občini Žirovnica planinka poškodovala ramo. Poletel je helikopter SV z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je poškodovano planinko dvignil v helikopter in prepeljal v SB Jesenice.

Ob 11.28 si je na poti iz Velike Poljane proti Kališču, občina Preddvor, planinka poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Kranj in posadka helikopterja SV z dežurna ekipo GRS Brnik so poškodovano planinko na kraju oskrbeli ter jo s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnico Jesenice.

Ob 15.28 je na stopnicah Staničevega doma pod Triglavom v občini Kranjska Gora padla oskrbnica in se poškodovala. Posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS na Brniku jo je s helikopterjem prepeljala v UKC Ljubljana.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih dejavnostih

Ob 11.33 je na gladini Bohinjskega jezera zasilno pristala jadralna padalka in se poškodovala. Do obale so jo pred prihodom gasilcev PGD Savica – Polje pripeljali očividci nesreče. Gasilci PGD Savica – Polje so poškodovanko oskrbeli, nudili pomoč reševalcem NMP Bohinj pri oskrbi in prenosu. Gasilci PGD Stara Fužina so zavarovali kraj pristanka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP na Brniku, ki je ponesrečenko prepeljal v UKC Ljubljana.

Reševanja obolelih oseb

Ob 13.20 so reševalci NMP Škofja Loka zaprosili prve posredovalce PGD Dražgoše za pomoč pri oživljanju v Dražgošah. Oseba je kljub hitremu posredovanju na kraju umrla.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja