web analytics

Močan veter v zadnjih 24 urah povzročal težave tudi na Gorenjskem

Delite:

Poročilo Centra za obveščanje Republike Slovenije; Uprave RS za zaščito in reševanje – o pomembnejših dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za Gorenjsko za zadnjih 24 ur:

Močan veter

Tekom dneva je veliko nevšečnosti povzročal močan veter na območjih občin Bled, Cerkno, Hoče-Slivnica, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Jesenice, Kranj, Kuzma, Oplotnica, Ormož, Postojna, Ptuj, Rogatec, Slovenj Gradec, Šoštanj, Tolmin, Trbovlje, Tržič, Velenje in Zagorje ob Savi.

Zabeleženih je bilo skupaj 33 z vetrom povezanih izrednih dogodkov. Največ je bilo podrtih dreves in razkritih streh. Pri intervencijah je sodelovalo 35 prostovoljnih gasilskih društev in štiri poklicne gasilske enote.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 9.41 so na CoRS-u prejeli  obvestilo, da je na cesti proti slapu Lom, občina Tržič, prišlo do razlitja hidravličnega olja v dolžini približno enega kilometra. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so madež posuli z vpojnimi sredstvi ter ga očistili.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve oskrbe

Ob 8.00 je bila na območju naselja Apno, občina Cerklje na Gorenjskem, prekinjena oskrba s pitno vodo, zaradi okvare na javnem vodovodnem omrežju.

Nesreče v cestnem prometu

Ob 21.47 je na cesti Breg ob Savi – Podreča, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se pri tem prevrnilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, prizorišče razsvetljevali in na vozilu odklopili akumulator ter ga postavili nazaj na kolesa.

Naslovna fotografija: KLIK

 

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja