web analytics

“Miniran” traktorist …

Delite:

Nepridipravi ne priznavajo praznovanj slovenske policije, tudi takih ne, ki so jih policisti obeležili včeraj v Bohinju in o katerih smo vam, dragi bralci jeseničana, poročali včeraj (oglejte si članek: KLIK).

Tako so dežurni na Gorenjskem Operativno komunikacijskem centru na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 11 obvestil o prometnih nesrečah;
 • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
 • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma, poškodovanja tuje stvari in nasilja v družini;
 • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v kombinaciji z alkoholom (0,37 mg/l) in neregistriranim vozilom, so policisti zasegli traktor. Registracija mu je potekla že leta 2014;
 • Stenar proti Krnici. Včeraj sredi popoldneva so gorski reševalci iz Mojstrane reševali švicarskega planinca, ki zaradi razmer na določeni točki ni več upal ne naprej in tudi ne nazaj. Gre za klasično situacijo iz nekaterih zadnjih reševanj, ko so tuji planinci v gorah obstali zaradi slabe pripravljenosti, slabe opreme in nepoznavanja razmer. Policija prosi stanodajalce, da goste opozorijo, da je visoko v gorah še zima, razmere pa zahtevne;
 • danes je stekla preventivna akcija GRS Kranjska Gora. Na nekatera izhodišča nameščajo letake (GRS+Policija), ki planince opozarjajo na sneg in na obvezno alpinistično opremo (dereze, cepin) v visokogorju. Letak je v treh jezikih (SLO, NEM, ANG).
 • v Škofji Loki so policisti obravnavali ugriz psa, ki ni bil na povodcu. Proti skrbniku policisti vodijo prekrškovni postopek.
 • še vedno je aktualna akcija hitrost
 • danes in jutri, 14. in 15. junija 2019, bo na območju Bleda, Bohinja in Julijskih Alp potekalo tradicionalno tekmovanje 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019, ki ga organizira Športno društvo Bled 92. Dvodnevno tekmovanje je najzahtevnejši psihofizični preizkus vzdržljivosti, moči in drugih spretnosti ekip pripadnikov Policije, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje in gorskih reševalcev
  https://www.brajnikovmemorial.com/

***
Po  dvakrat  kolesarji  in  pešci,  enkrat motorist

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet nesreč najranljivejših udeležencev v prometu. Po dvakrat so bili v nesrečah udeleženi kolesarji in pešci, enkrat pa motorist. V Tržiču je voznik spregledal peško in je vanjo trčil med premikom, v Škofji Loki pa je bila peška spregledana na prehodu za pešce. V Žirovnici sta trčila dva mlajša kolesarja – oba sta uporabljala čeladi, še eden pa je padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s kolesom. Prijavitelj ga je našel nezavestnega in okrvavljenega po glavi. Odpeljan je bil v  zdravstveno ustanovo. Nesreča motorista pa se je zgodila v Gobovcah. Motorist je vozil prehitro.

Udeležence v prometu policija opozarja, naj bolj pazijo in naj se izogibajo dejanjem, ki povzročajo tveganja in nesreče. Najbolj pogosta taka so: neprilagojena hitrost vožnje, prehitevanje, premajhna varnostna razdalja, utrujenost, izsiljevanje prednosti, slaba vidnost, alkohol in aktualna vročina, ki je ena od posebno neprijetnih nadlog. Njenim negativnim učinkom se udeleženci v prometu težko izognejo, vpliva pa na počutje, zbranost in tudi na dejanja. Bolj je udeleženec v prometu utrujen, bolj mu popušča koncentracija, odzivanje se upočasni, lahko nastopijo tudi motnje zavesti, slabost, omotičnost in podobne zdravstvene težave. V prometu tveganje predstavlja vsak tak znak zase, ko pa se ti začnejo seštevati, lahko pride do alarmantnih stanj, ker se vse to dogaja, ko je voznik udeležen v prometu. Nihče se noče srečati s takim voznikom. Zato jih policija ponovno opozarja voznike, naj bodo v vročini še posebej previdni in naj se ustavijo, ko se pojavijo taki  znaki. Priporočajo tudi uživanje več brezalkoholnih tekočin.

Sponzoriran oglas

***
Kriminaliteta

Na Partizanski cesti na Bledu storilec poskušal vlomiti v osebni  avtomobil, na Skladiščni ulici na Jesenicah je storilec poškodoval stekla na bivalnem kontejnerju, na Cankarjevi ulici v Radovljici pa je bila z barvo-sprejem poškodovana fasada objekta.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.