web analytics

Jesenice: pogrešano osebo že našli

Delite:

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah – v enem primeru je šlo za padec kolesarja, ki je pri vožnji mimo drugega kolesarja zadel krmilo, padel ter se lažje poškodoval;
  • po 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma, nasilja v družini in ropa;
  • včeraj je bila obravnavana nesreča jamarja na območju Bohinja;
  • na Hujah v Kranju je bilo najdeno kolo znamke Scott, v kombinaciji modre, črne in rdeče barve. Hranijo ga na Policijski postaji Kranj.

***
Pogrešana oseba

Od včeraj, 30. junija popoldan, je bil pogrešan 65-letni Miroslav Zajović z Jesenic. Nekaj njegovih osebnih stvari je bilo najdenih na območju Srednjega vrha nad Gozd Martuljkom. Policija je izdala naslednje sporočilo za javnost:

Lahko bi bil oblečen v rdeč pulover s črtami, črne kratke hlače in črne superge. Hodi peš. Kdor ima informacije o pogrešani osebi, naj jih prosimo sporoči policiji na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Medtem so pri policiji iskanje pogrešanega 65-letnega gospoda že preklicali. Miroslav Zajović se je sam vrnil domov. Z njim je vse v redu.

***
Rop

Danes  ponoči  so kriminalisti v Žirovnici obravnavali rop v zasebnem objektu.  Trije  storilci  so  okoli  2. ure vlomili v stanovanjsko hišo in zvezali  lastnico.  Hišo so pregledali, odtujili niso ničesar. Ob dejanju so jo  lažje poškodovali. Po ropu so pobegnili. Prijavila ga je lastnica sama, ko  se  je  osvobodila  trakov  okoli  rok  in  nog. Kriminalisti še vodijo postopek.

V  letošnjem letu so gorenjski kriminalisti obravnavali 6 ropov. Pet so jih že preiskali.

***
Vlom

Na  Cesti  maršala Tita na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanje v višjem nadstropju. Odtujena je bila gotovina.

***

Kraja iz avtomobila pred trgovskim centrom

Včeraj zvečer okoli 22. ure je neznani storilec na parkirišču trgovskega središča v Lescah pristopil do odklenjenega osebnega avtomobila in iz njega odtujil nahrbtnik. Lastnik ga je odklenjenega pustil »samo za trenutek«, kar je bilo ravno dovolj, da je storilec lahko neopazno izpeljal tatvino. Vozila zaklepajte, na vidnih mestih pa ne puščajte vrednih stvari. Poskrbite  za svoje imetje!

***
Nesreča  jamarja

Včeraj popoldan je ekipa za helikoptersko reševanje s policistom  gorske  enote  na  območju  Bohinja reševala jamarja s poškodbo glave. Jamarju je pri zapuščanju jame na čelado padel kamen in ga poškodoval. Nesreča se je zgodila na pobočju Raskovca, kjer so jamarji z ustreznimi licencami raziskovali območje. S kraja nesreče ga je v zdravstveno ustanovo prepeljal vojaški helikopter.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja