web analytics

Jesenice: nesreča pri delu in požar na osebnem avtomobilu

Delite:

Jeseničani – v branje vam posredujemo zadeve, s katerimi se je ukvarjal Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah:

–  6 obvestil o prometnih nesrečah;
–  3  kršitve  predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
–  s  področja  kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvine, vloma in poškodovanja tuje stvari.
–  V  Preddvoru  se  je  včeraj  vnel  manjši požar na tovornem vozilu. Pogasil ga je že voznik sam. Tuja krivda ni bila ugotovljena.
–  Na Jesenicah je danes zagorel osebni avtomobil. Okoliščine kažejo, da gre za samovžig.
– Danes  ponoči  so jeseniški policisti obravnavali nesrečo pri delu v industrijskem objektu. Gre za lažje poškodbe pri delavcu. Tuja krivda za dogodek je izključena.
–  Zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Do  konca tega tedna je še vedno aktualna akcija za zmanjšanje hitrosti na cestah. Bodimo odgovorni. Vozimo previdno.

Ceste so ponekod mokre in spolzke. Voziti je potrebno previdno.

Zaradi  del  na avstrijski strani prelaza Jezerski Vrh bodo izvedene nočne popolne zapore ceste do 22. aprila, med 18. in 5. uro. Obvoza ni.

Radovljiški policisti jutri, v sredo, 10. aprila, ob 17. uri, vabijo občane in vse druge zainteresirane (tudi iz drugih krajev, ne samo iz občine Radovljica) v radovljiško knjižnico, kjer bodo z gosti predstavili aktualne informacije na temo vlomov v objekte. Tema dogodka je: Skupaj proti vlomilcem. Napoved dogodka:
https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2241174092766733

*****

Vrata,  odprta  za  vsakogar

Neznani  storilec  je  v  Puštalu  vstopil v odklenjeno  stanovanjsko  hišo,  jo pregledal in odtujil za nekaj sto evrov stvari.  Predvsem pri drznih tatvinah storilci običajno kljukajo po vratih; kadar naletijo na odklenjena vrata, brez zadržkov vstopijo v hišo in jo začnejo pregledovati. Iščejo zlatnino in denar. Če jih lastniki zalotijo pa se  začnejo izgovarjati da nekaj iščejo, potrebujejo, prodajajo in podobno.
Vrata  zato  zaklepajte  tudi, ko ste doma in že z osnovnimi samozaščitnimi ukrepi tako poskrbite za svojo varnost in premoženje.

Taka  in  podobna dejanja bodo predmet pogovorov tudi na posvetu o vlomih v objekte,  kamor  policija vabi občane  Radovljice  in  drugih  občin. Pridružite se! Gre  za  tematiko,  ki  je  ves  čas aktualna. 
Dogodek: https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2241174092766733

*****

Vlomi

Policisti so včeraj obravnavali vlom v osebni avtomobil po zapozneli prijavi lastnika. V vozilo naj bi bilo vlomljeno že v petek zvečer, kasneje pa  opravljen  tudi  poskus  dviga denarja na bankomatu. Na Koroški cesti v Kranju  pa  je  bilo  danes  ponoči vlomljeno v poslovni objekt in odtujene stvari.

*****

Akcija  hitrost 

Na območju Bleda in Jesenic so policisti včeraj poostreno merili  hitrost  vožnje  voznikov.  Izmerili  so 1831 vozil in ugotovili 46 kršitev prometnih pravil. Prehitrih je bilo 37 voznikov. Najvišja izmerjena hitrost  na omejitvi 50 je bila 82 km/h, na omejitvi 90 pa 109 km/h. Ostale kršitve  so bile povezane še z zelo razširjeno rabo telefonov med vožnjo in neuporabo  varnostnega  pasu.  V  dveh primerih so policisti obravnavali še kršitve nepravilno naloženega tovora in prekoračitve teže.

Splošna  ugotovitev je, da so hitrosti nižje in prekrškov malo, kadar so na določeni  relaciji  prisotni uniformirani  policisti.  Ko pa se meritve izvajajo s civilnimi  vozili in radarji, je kršitev več. Počocoja si želi, da bi vozniki tudi izven časa nadzorov vozili previdno, strpno in po predpisih.

Naslovna fotografija: KLIK
Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja