web analytics

Jesenice: dnevna doza okvarjenih dvigal, poplava …

Delite:

Tokratno poročilo vsebuje dejavnosti gorenjskih reševalcev v zadnjih 48 urah …

Pogrešane osebe, živali in stvari

Od 7.00 v četrtek zjutraj so na območju Vitranca v občini Kranjska Gora so reševalci GRS Kranjska Gora nadaljevali z iskanjem pogrešane osebe. Osebe niso našli.

Požari v objektih

V četrtek ob 13.29 je v podjetju Elan, v Begunjah na Gorenjskem, občina Radovljica, zagorel delovni stroj. Zaposleni so sami pogasili požar. Gasilci PGD Radovljica so okolico in napeljavo do silosov pregledali s termovizijsko kamero.

Istega dne ob 16.25 je v Frankovem naselju v Škofji Loki zagorel pralni stroj v stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Škofja Loka, Trata, Gosteče in GARS Kranj so požar dokončno pogasili, prostor pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore stanovanja ter hodnik večstanovanjskega objekta.

Požari v naravi oziroma na prostem

Tudi v četrtek, ob 17.21 je v bližini motokros steze v Šenčurju v istoimenski občini zagorela traktorska pnevmatika. Gasilci GARS Kranj in PGD Šenčur so požar pogasili.

Tehnična in druga pomoč

Jeseničani smo poskrbeli za vpis v rubriko “Tehnična in druga pomoč”. V četrtek zjutraj ob 6.40 je na Cesti Borisa Kidriča na Koroški Beli v občini Jesenice zaradi okvare voda zalivala t.i. Drever peč. Gasilci GARS Jesenice so s potopnimi črpalkami izčrpali okoli 150 kubičnih metrov vode.

V petek se je ob 8.33 v objektu na Cesti Revolucije na Jesenicah pokvarilo dvigalo. V kabini sta ostali
ujeti osebi. Gasilca GARS Jesenice sta osebi rešila iz kabine in dvigalo izklopila iz obratovanja.

Sinoči ob 21.35 so v Tupaličah v občini Preddvor gasilci GARS Kranj nudili pomoč reševalcem NMP
Kranj pri prenosu obolele osebe.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih dejavnostih

V četrtek ob 18.11 se je na kolesarski progi na pobočju Krvavca, naselje Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval gorski kolesar. Gorski reševalci GRS Kranj so ga s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

V petek ob 15.53 je prispelo obvestilo, da sta se na poti na Jošt, občina Kranj, izgubila pohodnika. Gorski reševalci GRS Kranj so jima nudili pomoč pri sestopu.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja