web analytics

Helikopter na Robleku, lažni požarni alarm v domu starejših občanov …

Delite:

Počasi nazaj v rutino … gorenjski reševalci so se v prejšnjih 24 urah po poklicni dolžnosti ukvarjali z naslednjimi aktivnostmi:

Nesreče v gorah

Ob 6.54 so posredovali reševalci GRS Radovljica, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP in poleteli v bližino Roblekovega doma na Begunjščici, občina Radovljica, kjer se je poškodoval planinec. Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da je planinec padel pri sestopu z Begunjščice, nekaj časa je bil nezavesten, noč je prebivakiral, nato pa je sam prišel do Roblekovega doma. Poškodovanca je helikopter prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.59 se je na poti s Planine Poljana proti Raskovcu, občina Bohinj, poškodoval planinec. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovanemu je bila na kraju dogodka nudena medicinska pomoč, helikopter pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Reševanja obolelih oseb

Ob 13.51 je poletel helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik in prepeljal obolelo osebo iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

Ob 12.34 sta v naselju Viševca, občin Cerklje na Gorenjskem, med delom na polju občanko pičila dva sršena. Zaradi alergije na pike je začela bruhati in ni bila več sposobna stati na nogah. Posredovali so reševalci NMP Kranj in pa gasilci PGD Cerklje na Gorenjskem. Reševalci so ji nudili medicinsko pomoč, gasilci pa so jo prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bila nato odpeljana v UKC Ljubljana.

Požari v objektih

Ob 13.15 se je na Cesti 1. maja v Kranju v Domu starejših občanov sprožil požarni alarm. Gasilci GARS Kranj so pregledali objekt in resetirali požarno centralo. Na kraju dogodka je ugotovljeno, da do požara ni prišlo.

Sproščanja nevarnih plinov

Ob 18.05 so posredovali gasilci GARS Kranj na Planini v Kranju, kjer se je v kleti bloka pojavil vonj po plinu. Gasilci so opravili meritev prisotnosti nevarnega plina. Naprava ni zaznala prisotnosti nevarnega plina.

Naslovna fotografija: KLIK


Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja