web analytics

Dan nazaj: pretep dveh tovornjakarjev na avtocesti

Delite:

Včerajšnja kronika je bila pripravljena, a zaradi napake na strani obveščanja s policijske uprave v Kranju, včeraj ni bila poslana in objavljena. S policije so se za napako tudi opravičili. Zato jo z zamudo objavljamo danes:

Pretep

Jeseniški policisti so v ponedeljek zvečer na avtocesti obravnavali pretep med dvema voznikoma tovornih vozil. Do spora med njima je prišlo zaradi prehitevanja kolone. En drugemu sta povzročila lažje telesne poškodbe. Dejanje policisti obravnavajo kot prekršek nasilnega vedenja proti obema.

***

Planina Korošica

V ponedeljek popoldan je planincu zdrsnilo na strmem pobočju pri sestopu s planine Korošica. Hodil je v družbi s kolegom. Poškodoval se je po glavi, bil je v nezavesti. Po posredovanju tržiških gorskih reševalcev in vojaškega helikopterja je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Zbrana obvestila kažejo na dvoje napak planincev in sicer:
–  kolega poškodovanega  planinca s sabo ni imel telefona, zato ga je moral pustiti samega in sestopiti  do ceste, kjer je lahko šele poklical na pomoč. Do njega ni upal zaradi nevarnega terena;
– hodil je zunaj urejene poti

Ljudje nismo gamsi in se prevečkrat nespametno obnašamo. Hoja zunaj urejenih poti se je že prevečkrat končala tragično, zato policija planincem svetuje, naj se držijo urejenih poti in markacij, iskanje bližnjic pa odsvetuje. Če ste se že namenili v gore, potem v njih in se ne izpostavljajte tveganjem.

Dogodek: https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2247151595502316
http://www.grs-trzic.si/novice.php?pid=484

***

Gorenjski  policisti  začeli  s  treningi  motoristike.  Vsaka motoristična sezona se začne ali bi se morala začeti s pripravami, ki bi vključevale:

– pregled motornega kolesa in tehnične brezhibnosti (zavore, pnevmatike, svetlobna telesa itd.);
– ogrevanje na neprometni površini;
–  vaje in manevri speljevanja, zaviranja, izogibanja oviri, vožnje v krogu, osmica, slalom itd.;
–  vaje naj se stopnjujejo od sprva enostavnih proti bolj zahtevnim

Pri prvih kilometrih vožnje naj bodo motoristi še posebej previdni. Motoristi naj upoštevajo, da pravi občutek ne pride nazaj že pri prvi vožnji. V tem delu »sezone« jih na cesti tudi še čakajo razne druge nevarnosti, kot so udarne jame, ponekod pesek od zimskega posipa, na območjih kmetijskih površin pa tudi umazani odseki in podobno.

Nekaj vaj bodo prikazali tudi na Facebook strani Policijske uprave Kranj.
Prvi tri:
https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2246450485572427
https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2246990545518421
https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2247597865457689

V  letu  2018  (primerjalno z letom 2017) so bili motoristi na Gorenjskem udeleženi v 67 (76) prometnih nesrečah. Dva – Soteska, Kokra – (1) sta umrla, 11 (19) je bilo huje poškodovanih, 31 (28) pa lažje. Motoristi so bili povzročitelji v 41 (40)  nesrečah. Do vključno tega tedna letos, pa so bili
motoristi udeleženi v 6 (4) prometnih nesrečah. Po dva sta utrpela hude in lahke telesne poškodbe. Povzročili so 4 nesreče.

Naslovna fotografija: KLIK
Sledite nam in nas všečkajte:
error
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja